- Dood Aas Assortiment
- Voorn
Voorn
Bezig met laden...
Voorn Doodaas
De voorn is de meest voorkomende zoetwater vis in Europa. Hierdoor zijn voorns ook de meest bekende prooi voor snoek, snoekbaars, baars en meerval. Voorns kunnen zowel worden ingezet onder de dobber, statisch op de bodem, aan de fireball of dropshot. Voorns zijn leverbaar in verschillende formaten zodat voor elke soort visserij de juiste maat ingezet kan worden.
Voorn Doodaas Kopen
Door enkel te werken met verse partijen voorn, leveren wij enkel voorns voor het doodaas vissen van de beste kwaliteit. Om de kwaliteit te waardborgen zitten de voorns vacuüm verpakt en worden ze verzonden in een tempex koelbox. Naast goede kwaliteit, garanderen wij een razendsnelle levering. Bestel jij voorns op werkdagen voor 21:30? Dan heb je ze de volgende dag al in huis!Wat is een voorn?
Er zwemmen verschillende soorten voorns in Nederland. Dit zijn de blankvoorn, ruisvoorn, kopvoorn of bittervoorn. Daarnaast zijn de winde en sepeling ook voorn achtigen. De voorn is doorgaans prachtig zilver van kleur, gecombineerd met rode vinnen. De ruisvoorn daarentegen heeft een goud achtige kleur. De meest populaire soorten voorn voor het vissen op roofvis zijn de blankvoorn en ruisvoorn.
Wat vang je met een voorn?
Met voorns kun je eigenlijk alle roofvissen vangen. Denk hierbij aan snoek, snoekbaars, baars of meerval. Het formaat voorn dat als doodaas wordt gebruikt heeft invloed op de vangst. Voor het vangen van baars of snoekbaars worden doorgaans wat kleinere voorntjes gebruikt. Voor het vissen op snoek en meerval kun je goed uit de voeten met middelmaatse en grote voorns.Hoe voorn als doodaas aan haak bevestigen?
Het is mogelijk een voorn op verschillende manieren aan de dreg of haak te bevestigen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de manier van vissen. Wanneer de voorn boven de bodem onder de dobber wordt gevist, wordt er meestal één dreg bij de rugvin van de snoek bevestigd. Bij grote vissen kan er eventueel een stinger worden bijgevoegd. Voor het vissen op de bodem worden vaak takels ingezet.